Off White Blog
Zaměření designu: Dům na Sathorn, Bangkok

Zaměření designu: Dům na Sathorn, Bangkok

Srpen 10, 2022

V červenci loňského roku, po tříleté obnově a po jemném otevření, které vidělo hostování některých nejchudších bangkokských večírků, byl oficiálně zahájen Dům na sathornu. The House On Sathorn je známá památka, která v minulosti měla alespoň několik významných vzkříšení. Současně je chválena jako úspěšná rekonstrukce pro adaptivní opětovné použití.

Wina generální ředitelka Bangkoku Tina Liu popisuje projekt jako „smyslově bohatý komplex s více místy, nabízející řemeslnou asijskou kuchyni, kreativní koktejly a velkolepě restaurovaná umělecká díla“.

Hlavy prasete, které zdobí hlavní sloupy, odkaz na původní znamení čínského zvěrokruhu majitele.

Hlavy prasete, které zdobí velká písmena sloupů, odkaz na čínské znamení zvěrokruhu původního majitele.


W Hotel pověřil AvroKO, aby provedl úplnou renovaci, a to po konzultaci s vládním orgánem, jak je to vyžadováno pro jakýkoli pozoruhodný historický majetek. Přístup mezinárodní společnosti „design prostřednictvím vyprávění příběhů“ byl dobře použit pro projekt v případě dokonalého souladu. Na jedné straně je budova dědictví, která byla dokončena kolem konce osmdesátých let a po více než 15 letech opuštění byla identifikována pro oživení. Na druhé straně je oceňovaná praxe v oblasti architektury a designu interiérů se sídlem v New Yorku, ale s kanceláří v Bangkoku a známá pro projekty zaměřené na pohostinnost.

Společnost AvroKO zahrnuje designové a značkové oblečení značky Bureau Bureau, návrháře nábytku a osvětlení na míru, zboží a poskytovatele pohostinských služeb Avroko Hospitality Group. Jeho znalosti a odborné znalosti v oblasti designu, zejména v oblasti pohostinství a F&B, jsou prvotřídní. Přidejte k této rovnici klient složený z majitelů luxusního hotelu W Bangkok a získáte vzrušující vyhlídku na krásný design.

Útulná restaurace s vlastním nábytkem, závěsnými světly a současnými uměleckými díly.

Útulná restaurace s vlastním nábytkem, závěsnými světly a současnými uměleckými díly.


Dům na Sathornu byl původně rezidencí bohatého čínského imigranta Chai Sua Yoma, majitele strojírenské společnosti, která byla zodpovědná za vykopávání sathornského kanálu pro veřejnou dopravu. Za svou práci mu král Chulalongkorn udělil titul Luang Sathorn Racha Yutka. Ačkoli kanál nebyl používán podle zamýšleného účelu po celá desetiletí, jméno Sathorn přišlo k identifikaci úseku, kterým prošel.

Koloniální zámek se skládá ze čtyř samostatných budov, které obklopují nádvoří, a je obklopen zahradou v prostorné směsi. Může se pochlubit původní třípodlažní stavbou se šestihranným portikem uprostřed fasády. To bylo původně malované dva odstíny žluté, který nedávná obnova přinesla zpět. Na levé straně portikálu je další krabicovitá projekce, která končí u podkrovních oken.

Soukromé rauty a akce jsou zajištěny ve speciálně určeném prostoru. Hala se může pochlubit přístupem na centrální nádvoří a má moderní vybavení.

Soukromé rauty a akce jsou zajištěny ve speciálně určeném prostoru. Hala se může pochlubit přístupem na centrální nádvoří a má moderní vybavení.


Fasáda je vyzdobena řadou říms, uvolněných půvabnými poloklenbami, které korunují každé okno v přízemí. Tato velká, vysoká a zavřená okna posilují zametání směrem vzhůru, které budově dávají iluzi výšky a zároveň zajišťují dostatek světla a větrání do interiérů. Prasečí hlavy, nepravděpodobný motiv pro majestátní domov, zdobí sloupy podle čínského zvěrokruhu majitele. Na vrcholu budovy je ladně nakloněná valbová střecha.

Ve dvacátých letech minulého století, kdy majitelino štěstí klesalo, se majetek změnil v ruce a byl přeměněn na luxusní hotel Royal. Od roku 1948 do roku 1999 byla pronajata a stala se Velvyslanectvím Sovětského svazu a později Ruskou federací. Její nejnovější revoluce je rozbočovač špičkových podniků F&B, které vlastní a provozuje W Bangkok, jeho bezprostřední soused ve stejné směsi. Rozsáhlá obnova struktury byla provedena po konzultaci s ministerstvem výtvarných umění thajské vlády. To zajistilo věrné navrácení budovy do původního stavu a schválení změn a doplnění.

Centrální nádvoří, které slouží jako alfresco bar a salonek s výhledem na čtyři části budovy.

Centrální nádvoří, které slouží jako alfresco bar a salonek s výhledem na čtyři části budovy.

"Obnova také vyžadovala pečlivé modernizační práce," sdílí Liu. "To zahrnovalo vše od sladění nových dlaždic s původními až po výměnu chybějícího hardwaru na dveřích a oknech - některé z nich již nebyly k dispozici." Části staré budovy byly rozsáhle opraveny as plánem pokrýt celou budovu v barech a restauracích byl realizován komplexní program rekonstrukce. Byly nainstalovány obslužné programy od HVAC po napájení a vodu; pokoje byly zařízeny a upraveny podle jejich nových funkcí. Mezitím byla pečlivě obnovena složitá dřevěná schodiště a fresky, které zadal majitel a které jsou původem domu.

Výsledkem je budova se čtyřmi odlišnými oblastmi, které byly označeny jako Jídelna, Bar, nádvoří a Konzervatoř. Součástí budovy je Loft, kde se nachází prostor pro akce, a čtyři pohostinská apartmá. Toto se stalo platformou pro AvroKO, aby vyprávěl nový příběh The House On Sathorn.Fasáda Sathorn-oživení-forma-fasáda

Designéři, obklopeni dobovými architektonickými ornamenty, sestavili sbírku současných uměleckých děl - obrazů, instalací a sochařství, moderních svítidel, jakož i obyčejných a originálních kusů nábytku.Barvy byly reimaginovány pro každou místnost barvou, tapetami a koberci, dokud nejsou staré a nové vrstvy zcela propojeny
a nerozeznatelně.

Příběh Kredity

Text od Marc Almagro

Obrázky od autora W Bangkok

Tento příběh se poprvé objevil ve Form Magazine.

Související Články