Off White Blog
Design Focus: Storyline Cafe a Junsekino

Design Focus: Storyline Cafe a Junsekino

Srpen 10, 2022

Dokonce i nejoblíbenější kavárny v okolí mají své prostoje, když kolem nich zůstane jen hrstka zákazníků, kteří ošetřují latte celé hodiny a obvykle jen namočí do atmosféry.

Jun Sekino, zakladatel a ředitel Junsekino Architect and Design, chápe tento cyklus a navrhl design prostoru, který bude sloužit více než šálku Java. „Naším konceptem byla kavárna, která podává kávu, ale také se proměňuje ve víceúčelový prostor. Je to místo setkání, kde si zákazníci mohou odpočinout a zároveň si užívat kávu, ale má také účelový společný pracovní prostor, kde mohou zákazníci vykonávat produktivní práci. “

Sekino krátce od svého klienta, který vlastní prostor, mělo založit kavárnu v existující kanceláři. „Majitel chtěl proměnit prostornou zasedací místnost a některé části budovy v kavárnu Storyline Café, kavárnu s konceptem„ jíst, mluvit a pracovat “v Bangkoku v Thajsku.Form-Latte-and-Beyond-Interior


Prostory vyčleněné na projekt byly kdysi součástí kanceláře a zabíraly první a část druhého patra. Tam byl také venkovní prostor, který mohl být včleněn do kavárny.

V prvním patře je kavárna, pult s jídlem a jídelní kout navržený jako otevřené přilehlé prostory. Ve druhém patře jsou dvě sekce - společný pracovní prostor a soukromá kancelář.

Účelem návrhu fasády bylo zachovat identitu a kouzlo budovy zachováním většiny jejích prvků, včetně starých skleněných panelů. K nim byly přidány přírodní materiály, které udržují vzhled a dojem původní struktury. Rostliny byly včleněny kolem lišty, aby uvnitř vytvořily svěží pocit, zatímco dřevěné panely rozšiřují pocit obalené útulnosti.Form-Latte-and-Beyond-Interior2


"Storyline Café je během dne přirozeně osvětlená, ale v noci ji umělé osvětlení přeměňuje na zvláštní bar, který je zcela odlišný od kavárny," vysvětluje Sekino. "V závislosti na době jejich návštěvy mohou zákazníci na stejném místě zažít jinou zkušenost."

Příběh Kredity

Text od Marc Almagro

Obrázky od autora Spaceshift StudiO

Tento příběh se poprvé objevil v časopisu FORM.

Související Články